
- 3 łyżki sosu rybnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- 6 posiekanych szalotek
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 230 g mięsa kraba
- utarty w mozdziezu biały pieprz
- 1 rozkłócone jajko
- puszka szparagów
- 1 dymka
1. Do rosołu drobiowego wlewamy wodę z otwartej puszki z szparagami. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier i sos rybny.
2. Na patelni podsmażamy szalotki, dodajemy mięso krabowe. Ma samym końcu dodajemy posiekany czosnek. Przyprawiamy pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do garnka z rosołem. Dodajemy szparagi z puszki. Przyprawiamy solą.
2. Cieńkim stumieniem wlewamy do zupy rozkłócone jajko.
Zródło przepisu - Tu
0 komentarze:
Prześlij komentarz