Sup Mang Tay Cua

Wietnamska zupa z mięsem krabowym i szparagami




Składniki:


  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • 6 posiekanych szalotek
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 230 g mięsa kraba
  • utarty w mozdziezu biały pieprz
  • 1 rozkłócone jajko
  • puszka szparagów
  • 1 dymka
Sposób przygotowania:
1. Do rosołu drobiowego wlewamy wodę z otwartej puszki z szparagami. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier i sos rybny.
2. Na patelni podsmażamy szalotki, dodajemy mięso krabowe. Ma samym końcu dodajemy posiekany czosnek. Przyprawiamy pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do garnka z rosołem. Dodajemy szparagi z puszki. Przyprawiamy solą.
2. Cieńkim stumieniem wlewamy do zupy rozkłócone jajko.


Zródło przepisu - Tu


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obserwują: