Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 marchewka krojona w słupek
- 3cm korzenia imbiru
- 4 ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- 1 pomarańcza
- olej do smażenia
Sos:
- 200ml soku pomarańczowego
- łyżka przecieru pomidorowego
- sos sojowy ciemny
- rosól drobiowy w proszku
- łyżka mąki kukurydzianej do zagęszczenia
Sposób przygotowania:
Podsmażamy cebule, marchewkę i czosnek na oleju. Dodajemy pokrojonego w paseczki kurczaka i posiekany imbir, smażymy.
Do podsmażonych warzyw z kurczakiem dodajemy wcześniej przygotowany sos na soku pomarańczowym - można go przyprawić sosem sojowym lub ograniczyć się jedynie do dodania soli.
Na końcu dodajemy pmarańcze.
Podajemy z ryżem, lub smażonym makaronem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz