Składniki:
- 400g wieprzowiny
- 4 czarne grzybki
- 2 marchewki
- ząbek czosnku
- mała cebula
- cebula dymka
- połowa czerwonej papryki
- połowa zielonej papryki ( ja niestety nie miałam)
- 4 krązki ananasa pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- olej do smażenia
MARYNATA:
- łyżka ciemnego sosu sojowego
- łyżka wina ryżowego
- sól i pieprz
- glutaminian sodu
- przyprawa 5 smaków
CIASTO/PANIERKA:
- 1 jajko
- łyżka mąki
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
SOS SŁODKO KWAŚNY:
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki octu
- 3 łyżki cukru
- łyżka soku ananasowego
- łyżka sosu sojowego
Sposób przygotowania:
Mieszamy mięso z marynatą i odstawiamy na 30 min. do lodówki. Smazymy warzywa, dodajemy sos słodko kwaśny.Marynowane mięso obtaczamy w panierce, kolejno smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem słodko-kwaśnym, na ryżu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz