Tentsuyu
てんつゆ/天汁
Tradycyjny sos do tempury.
Składniki:
- szklanka bulionu dashi
- sos sojowy
- 3 łyżki wina ryżowego
- cukier
Opcjonalnie:
- tarta biała rzodkiew
- siekana cebulka
- imbir
- sos można zagęścić mąką ziemniaczaną
Tentsuyu
てんつゆ/天汁
Tradycyjny sos do tempury.
Składniki:
Opcjonalnie:
Witam :)
Rzadko stosuję miarki i wagę kuchenną, stąd nie zawsze udaje mi się oszacować dokładną ilość składników. Liczby w przepisach, traktuj proszę z przymrużeniem oka ;]
Składniki pojawiające się w przepisach, zreguły są dostępne na rynku polskim (online/offline). Jeśli czegoś u nas nie ma, zawsze znajdzie się jakaś ciekawa alternatywa ;)
_-0-_
http://wokowanie.pl/
http://wokowanie.blogspot.com/
* Auf Anfrage - möglich eine Übersetzung der Rezepte ins Deutsche. Einfach 'ne mail schicken :)
Copyright © 2008 WokOwanie
Design by Arcsin Web Templates | Blogger Template by Blog and Web
0 komentarze:
Prześlij komentarz