Farsz:
- 250g mięsa mielonego
- 3 łyżli sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- łyzeczka cukru
- szczypta soli
- 5 kropel oleju sezamowego
- mała cebulka (posiekana)
- mąka kukurydziana
- 2cm imbiru
Ciasto:
- 2 1/2 szklanki mąki przennej
- 1/2 szklanki wrzątku
- zimna woda
Farsz: rzucamy wszystko do jednej miseczki,mieszamy - gotowe.
Ciasto: Do miski przesiewamy mąke, zalewamy wrzątkiem, zagniatamy do chwili otrzymania zupełnie gładkiej masy. Wałkujemy ciasto na cienki placek i wycinamy kwadraty o boku 5cm ( ja pomogłam sobie szklanką - wyszły kółka). Ukłdamy trochę farszu na środku ciasta, składamy na pół, zawijamy do środka brzegi i ściskamy razem zawinięte końcówki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz