Składniki:
- 250g zielonej fasolki szparagowej
- 2 duże pomidory krojone w kosteczke
- kurkuma
- pieprz cayenne
- masło
- 2 cm imbiru
- 3 ząbki czosnku
- szklanka rosołu drobiowego
- Dodatek: Smażony marakon udon z sosem sojowo-grzybowym.
Sposób przygotowania:
W woku roztapiamy masło, podsmażamy na nim czosnek i imbir. Przyprawiamy kurkumą, pieprzem cayenne; dodajemy pomidory, po chwili dolewamy szklankę rosołu drobiowego. Gotujemy do czasu uzyskania gęstego sosu.
Do gotowego sosu dodajemy fasolkę, smażąc kolejne 2 minuty.
Starajmy się smażyć "na wyczucie" - czosnek i imbir nie mogą się przypalić na maśle a fasolka powinna zachować swój pierwotny kształt.
0 komentarze:
Prześlij komentarz