Fasola szparagowa inaczej

Składniki:

  •  250g zielonej fasolki szparagowej
  •  2 duże pomidory krojone w kosteczke
  •  kurkuma
  •  pieprz cayenne
  •  masło
  •  2 cm imbiru
  •  3 ząbki czosnku
  •  szklanka rosołu drobiowego
  • Dodatek: Smażony marakon udon  z sosem sojowo-grzybowym.

Sposób przygotowania: 

W woku roztapiamy masło, podsmażamy na nim czosnek i imbir. Przyprawiamy kurkumą, pieprzem cayenne; dodajemy pomidory, po chwili dolewamy szklankę rosołu drobiowego. Gotujemy do czasu uzyskania gęstego sosu.

Do  gotowego sosu dodajemy fasolkę, smażąc kolejne 2 minuty.

Starajmy się smażyć "na wyczucie" - czosnek i imbir nie mogą się przypalić na maśle a  fasolka powinna zachować  swój pierwotny kształt.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obserwują: